Menu Luk

Slæb far ind i sengen-legen

Når vi voksne bliver i dårligt humør er vores børn ofte magtesløse i forhold til at kunne ændre det. Men ved hjælp af leg, kan de måske alligevel gøre noget.
En aften midt i maden, blev min mand i dårligt humør og sad bare og stirrede ud i luften. En far i dårligt humør er bare ikke sjovt. I stedet for at sidde der med bøjede nakker badet i dårlig stemning, besluttede jeg at gøre det hele til en leg.
“Far har det skidt,” sagde jeg. “Vi er nødt til at få ham ind i sengen. Alle slæber far ind i sengen.”
Børnene rejste sig grinende op og begyndte at trække og slæbe i deres far, for at få ham ned ad stolen, væk fra bordet og ind i sengen.
Far havde heldigvis fanget pointen i legen og gjorde sig meget tung og slap. Han kæmpede ikke imod, men han gjorde det heller ikke lettere for os. Vi asede og masede med at få ham slæbt afsted. Jeg gjorde meget ud af, at jeg syntes det var virkeligt svært – og var faktisk ret ubrugelig. Det var børnene, der var nødt til at løse den her opgave. Og imens grinede vi. Børnene kæmpede for at trække ham henover gulvet og ikke mindst få ham løftet op i sengen bagefter. Og det hele endte med en god gang grin og kram i sengen.

Legen arbejdede med at fjerne børnenes følelses af afmagt: de kunne gøre noget, og det var faktisk mest dem der kunne flytte deres far. Deres mor var ubrugelig og de var de stærke. Vi fik grinet i stedet for at sidde i den dårlige stemning ved bordet. Børnene fik brugt deres energi på en konstruktiv og sjov måde og vi fik skabt et fællesskab i stedet for, at vi alle sad i hver vores, triste ensomhed.

Køb bogen for flere redskaber til at hjælpe dit barn af med følelsen af afmagt og få mere latter ind i jeres hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *